نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک و روغنی

در نقاشی ساختمان و رنگ آمیزی ساختمان دو نوع رنگ پرکاربرد وجود دارد : رنگ پلاستیک و رنگ روغنی
بررسی رنگ روغنی و کیفیت آن در نقاشی داخلی ساختمان
رنگ روغنی تولید داخل ساخته شده از بهترین و مرغوب ترین مواد اولیه می باشد و معمولاٌ اگر عامل تغییر شرایط متعادل باشد این رنگ می تواند تا 15 سال در برابر شرایط محیطی ،جوی به خوبی مقاومت کند.
امروزه رنگ روغنی با دو ابزار کار بیشتر مورد استفاده و اجرا قرار می گیرد :
- قلمو
- غلطک
- البته بنا به اقتضای شرایط با رنگ پاش های متنوعی از جمله پیستولت های کانونشنال ، HVLP ,و ایرلس نیز قابل اجرا می باشد که به تازگی رخت ساختمانی به خود گرفته است.
بنا به بررسی و تجربه به این نتیجه رسیدیم که رنگ اعمال شده توسط غلطک ضخامت بیشتری از رنگ را (نسبت به قلمو) بر روی دیوار پیاده سازی می کند.
نکته ی مهم:
امروزه در ایران رنگ سازی های معتبر بسیاری رو به تولید رنگ های دوستدار محیط زیست و بدون سرب نموده اند ،سرب و موادی از این قبیل باعث بیماری می شود،در رنگ حاوی مواد اولیه سرب دار(خشک کن ها و رقیق کننده ها و رنگ دانه ها) تا حدود 15 سال هم اثرات سرب بر روی رنگ اعمال شده باقی می ماند.
تاریخچه نقاشی ساختمان در ایران
نقاشی ساختمان در ایران از هنگامی که شهرهای نوین به وجود آمده و در این شهرها ساختمانهایی بهفرم اروپا ساخته شد، رواج یافت؛ البته نخست تنها شاهان و درباریان، کاخها و خانههای خود را میتوانستند رنگ کنند زیرا رنگهای مورد بهکارگیری از اروپا میآمد و در ایران تولید نمیشد؛ به این دلیل هزینهی رنگآمیزی بسیار بالا میرفت و در توان هر کسی نبود تا خانهی خود را رنگ کند. اما رفته رفته و با ساخت کارخانههای تولید رنگ در ایران، در توان بیشتر همگان بود تا خانههای خود را رنگآمیزی کنند.
ابزار مورد بهکارگیری
برخی از ابزار رنگ کردن ساختمان، در نگاره قلممونمایان است
- سنباده
- رنگ
- تینر
- گچ
- قلممو
- نردبان
چگونگی کار
بیشتر کار نقاش بر روی دیوار میباشد و نخست باید زیرسازی را انجام دهد یعنی باید سطح کار را با استفاده از بتونه پوشاند و سپس باسنباده زدن بر دیوار، آن را نرم کرده تا هنگامی که رنگ را بر دیوار میزند، رنگ به درستی بر روی دیوار بنشیند تا دیوار دارای برآمدگی وفرورفتگی نباشد.
آشنایی با انواع رنگ پلاستیک
![]() رنگ های ساختمانی سحر |
![]() |
یکی از رنگ های پرکاربرد در صنعت ساختمان در بخش داخلی ساختمان ها که امروزه رایج شده و مورد استفاده ی گسترده قرار می گیرد رنگ پلاستیک می باشد.
ما در این مقاله سعی داریم که شما را با انواع رنگ های پلاستیک مناسب و با کیفیت با کارایی های مختلف آشنا سازیم.
ماده ی اصلی رنگ پلاستیک لاتکس می باشد این رنگ در دو سطح تولید می شود.
- رنگ نیم پلاستیک معمولی
- رنگ نیم پلاستیک ممتاز(قابل شست و شو)
نکته: درست است که رنگ پلاستیک ممتاز با قابلیت شست و شو به بازار عرضه می شوند اما این قابلیت به اندازه ای نیست که بتوان رنگ پلاستیک را با رنگ آکریلیک قابل شست و شو مقایسه کرد ولی تا حدودی می باشد که می توان سطح رنگ را از گرد و غبار تمیز کرد و آلودگی را بر طرف نمود.
از همین رو هر چند رنگ پلاستیک ممتاز با عنوان قابل شست و شو به بازار عرضه می شود ولی نمی تواند با رنگ های روغنی و آکریلیک رقابت کند.
دو سطح رنگ پلاستیک با نام ها تجاری متعددی در بازار به فروش می رسد ، که شامل رنگ های زیر می باشند:
- رنگ ممتاز
- رنگ درجه 1
- رنگ درجه 2
- و …
اما حال به معرفی اجمالی رنگ های معرفی شده می پردازیم:
رنگ پلاستیک ممتاز (تمام پلاستیک)
این سری از رنگ های پلاستیک با کیفیت ترین رنگ های عرضه شده به بازار می باشند که با عنوان رنگ های قابل شست و شو عرضه می شوند.
رنگ پلاستیک بر خلاف سایر رنگ های پلاستیک بعد از خشک شدن کمی براق می شوند و برخلاف سایر رنگ های پلاستیک مات نمیشوند و کیفیت بسیار مطلوب و قابل رضایتی دارند.
موارد استفاده :
- استفاده به عنوان رنگ آستری
- استفاده به عنوان رنگ رویه و نهایی
- استفاده به عنوان آستری آکریلیک
- استفاده بر روی سقف
رنگ های پلاستیک درجه 1 تا 3
در این سری از رنگ های پلاستیک با درجه های متفاوتی از رنگ های پلاستیک مواجه هستیم که تماماً رنگ های نیم پلاستیک و با کیفیت متوسط رو به ضعیف می باشند که قابل شست و شو نمی باشند و در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
- استفاده به عنوان رنگ سقف
- استفاده به عنوان رنگ آستری آکریلیک